Voedingscoach Boxtel; Gewichtsbeheersing;
‘Behandel de persoon en niet de ziekte’ - Edward Bach
Voedingscoach Boxtel; Gewichtsbeheersing;
‘Behandel de persoon en niet de ziekte’ - Edward Bach

Gezond leven met krachten uit de natuur

Klachten waar geen oorzaak voor gevonden kan worden. Waarin geen verbetering komt. Waar geen behandeling voor lijkt te zijn. Onbegrepen vermoeidheid, hoofdpijn, pijn in de spieren of gewrichten, opgeblazen gevoel in de buik, om er enkele te noemen. Klachten waarvoor geen eenvoudige snelle genezing bestaat. Op mensen met deze klachten richt ik mij vooral in mijn praktijk. Niet door de klachten zo snel mogelijk te onderdrukken, maar door te zoeken naar de onderliggende oorzaak waardoor de klachten zijn ontstaan. Het lichaam vertelt een verhaal; er is iets niet in balans. Deze balans mag worden hersteld. 

Natuurgeneeskunde is gericht op het ondersteunen en stimuleren van het zelfgenezend vermogen. Lichaam, geest en emotie werken samen als eenheid. Wanneer de balans tussen die drie verstoord is, is het belangrijk om naar ons lichaam te luisteren en te vertrouwen op de natuur.

Vertrouwen op uw lichaam

Als natuurgeneeskundig therapeut zoek ik naar de oorzaak van de problemen en stel samen met u een plan op om deze te behandelen, zodat er weer balans komt en klachten en symptomen verminderen of zelfs verdwijnen. Hierbij maak ik gebruik van een combinatie van middelen en therapieën met 'de natuur' als basis. In mijn behandelwijze verenig ik het westerse en oosterse denken. De natuurgeneeskundige en de Chinese filosofie over ziekte en welzijn vullen elkaar prachtig aan.

Consult
Het eerste consult (dat circa 1,5 uur duurt) begint met een gesprek en een NES total Bodyscan. Naast de huidige klacht(en) besteden we aandacht aan uw ziektegeschiedenis, familiaire aandoeningen, de werking van uw organen, uw leefomstandigheden en uw voedingspatroon. De anamnese kan aangevuld worden met fysiek onderzoek zoals een urine-onderzoek.

Plan
Na het eerste consult stel ik een behandelplan op. Dit plan neem ik met u door in het tweede consult. Hoelang een behandeling duurt, hangt af van de klachten. Bij aanvang probeer ik u altijd een indicatie te geven van de duur van de behandeling.

Natuurvoeding

‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ Hipprocates zei het al, 400 jaar voor Christus. 

Voeding vormt een belangrijk onderdeel in de natuurgeneeskunde. Het vormt de basis van een goede gezondheid en is zowel gericht op het herstellen van klachten als op preventie.

Natuurvoeding is ...
voeding die aansluit bij de Natuurgeneeskunde,
voeding die een verlengstuk van de natuur is,
voeding die energetisch geladen is,
voeding die geneest

Oer
Natuurvoeding is een ‘oerdieet’. We gaan terug naar de natuur. Kenmerkend voor natuurvoeding is: vers, veel groenten en fruit, wel licht, maar niet light, zo min mogelijk bewerkte voeding. De aandachtspunten van de voeding zijn het zuur-base-evenwicht en reinigen.

Gewichtsproblemen oplossen met Body Care Boxtel

Het beste van twee werelden
We hebben de grootste kans op een goede gezondheid en een lang leven als we de natuurlijke synergie die voorkomt in natuurlijke voeding te benutten. De combinatie tussen de oosterse en westerse voedingsleer maken een voedingswijze mogelijk die zowel preventief als curatief werkt en die mens en milieu spaart.

Natuurvoeding reinigt ons van chemische vervuilingen en helpt ons te bevrijden van ziekten en kwalen.

Reinigen en ontzuren

Een belangrijk onderdeel van de natuurgeneeskundige voedingstherapie is het reinigende dieet. In de natuurgeneeskunde zien we verzuring als oorzaak van veel aandoeningen. Het zogenaamde zuur-base-dieet is gebaseerd op het reinigen van toxische stoffen. 

Klachten door verzuring
Een ongezonde levensstijl en stress verstoort het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Het legt een basis voor vele klachten en ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten. Verzuring kan klachten veroorzaken op jonge leeftijd, denk daarbij aan haaruitval, acne, zweetvoeten, futloosheid, maag- en darmaandoeningen. Op latere leeftijd kunnen ernstige aandoeningen optreden zoals reuma, jicht, nieraandoeningen, beroerte, huidaandoeningen, een hartinfarct.

Hormoonbalans
We zien steeds vaker dat jongeren al kampen met een verstoorde hormoonbalans. Opvallend is ook dat steeds meer jonge vrouwen moeilijk zwanger raken en dat geeft toch wel stof tot nadenken. 

(Weer) in balans
Een gezond eetpatroon met natuurvoeding. Reinigende en ontzurende voeding helpt uw lichaam en geest om weer in balans te komen.

Supplementen

Vermoeidheid, hoofdpijn en menstruatieproblemen, etc. Het zijn klachten waarbij de oplossing zomaar eens heel simpel zou kunnen zijn. De tekorten in onze voeding aanvullen, voedingssuppletie. De kwaliteit van onze voeding gaat namelijk de laatste 30 jaar snel achteruit.

Goede voeding
Ieder mens is nu eenmaal anders. Wat voor de een goede voeding is, is voor de ander niet voedend genoeg. Daarom geef ik persoonlijk advies over voeding, het kan ook advies zijn op het gebied van orthomoleculaire en cellulaire voeding. Ik kijk hierbij specifiek naar de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om het zelfgenezend vermogen te stimuleren en het immuunsysteem te versterken.

Natuurgeneeskunde; Body Care Boxtel

Massages

Massage is heerlijk ontspannend en ook nog eens goed voor de gezondheid. Het activeert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam wat een positief effect heeft op de weerstand. In veel gevallen kan massage een klacht verminderen of voorkomen. 
Er zijn veel verschillende massagevormen. 

Ik zet massages veelvuldig in als onderdeel van een natuurgeneeskundige behandeling:

Klassieke (ontspannings)massage: geeft rust en ontspanning, vermindert pijnklachten, voert afvalstoffen af en stimuleert de stofwisseling, bloedsomloop en het herstel van blessures.

Shiatsu massage: werkt direct op de vitale levensenergie (Chi) en helpt lichaam en geest weer in balans te komen, waardoor eventuele klachten kunnen afnemen.

Cupping: door de huid lokaal vacuüm te zuigen, worden de spieren en de huid doorbloed en ontdaan van afvalstoffen. Pijn in de nek, rug, schouders en andere spieren verminderen door ontspanning. Cupping pas ik vaak toe in combinatie met een (Shiatsu) massage.

Manuele lymfedrainage: verwijdert slakken (afvalstoffen uit de weefsels). Deze massage is gericht op vochtafvoer bij ophopingen, zoals oedeem, verstuikingen en hoofdpijn. Het heeft een zeer ontspannend effect op het lichaam, en brengt het zenuwstelsel in een evenwichtige toestand.

Voetreflexbehandeling: stimuleert de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming en verhoogt het immuunsysteem. Klachten als hoofdpijn, stress, darmproblemen, menstruatieproblemen en vermoeidheid verminderen sterk of verdwijnen zelfs helemaal.

Integrale lichaamsmassage: een massage vertelt waar spanningen zich in het lichaam ophopen en verstrekt informatie over kou- en warmteverdeling in het lichaam. Hierdoor voel ik welke delen van het lichaam een bepaalde massage nodig hebben. Dit kan Shiatsu zijn, maar bijvoorbeeld ook een voetreflexbehandeling.

 

Bach Bloesem Remedies

Heeft u last van een neerslachtig gevoel en zit u niet lekker in uw vel? In mijn praktijk hebben veel clienten baat bij de ondersteunende werking van de Bach Bloesem remedies.

Negatieve gemoedsstemmingen

Met bloesemremedies kunnen we negatieve gemoedsstemmingen omzetten in positieve gemoedsstemmingen die je leven meer kracht geven, zonder de ballast van negativiteit. Voorbeelden van negatieve gemoedsstemmingen zijn faalangst, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. U kunt de producten van Bach gebruiken waneer u uit balans bent of u zich niet lekker voelt.

De Bach Bloesem is er in 38 varianten. Elke bloesem is uniek en kan je helpen bij verschillende dagelijkse negatieve emoties, zoals angst, onzekerheid of stress. De remedie bestaat uit een flesje met een mix van een of meerdere bloesems. Binnen twee weken merkt u al verandering, vaak voelt u zich al binnen enkele dagen beter.

Overwin uw negatieve emoties en ga door met uw leven.

Bach Bloesem Remedies ontleent de therapie aan de ontdekker dr. Edward Bach (1896), arts, bacterioloog en homeopaat

Celzouten Mineralen kuur volgens Dr. Schüssler

Celzouttherapie is een eenvoudig toepasbare therapie die zeer geschikt is voor zowel jong als oud. Deze therapie ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam en is, net zoals de Bach Bloesem therapie, een mooie manier om te werken aan lichamelijke klachten en aan emotionele onbalans.  

Celzouten zorgen ervoor dat uw energie in het lichaam weer op orde geraakt.

Wat zijn celzouten

Celzouten zijn minerale zouten zoals deze in het lichaam voorkomen. Er zijn 27 celzouten, die belangrijk zijn voor het functioneren en de bouw van het lichaam. Dr. Heinrich Schüssler, de grondlegger van de celzouttherapie, was een homeopatisch arts die zocht naar een eenvoudige geneeswijze. Hij ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen op een tekort aan mineraalzouten in de cellen terug te voeren waren.

Stofwisseling in cellen

Indien de celzouten in de juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn, is dit optimaal voor de gezondheid. De stofwisseling in de cellen functioneert niet goed als er een tekort aan celzouten is. En een gebrekkige stofwisseling geeft overbelasting, wat op den duur aanleiding is voor klachten.

Total bodyscan en Bioresonantie therapie

Scan het lichaam in slechts enkele seconden voor een gedetailleerde analyse van de drie kritische factoren voor gezondheid: informatie, energie en biochemie.

De NES bodyscan stelt ons in staat om ‘achter’ de symptomen van de cliënt te kijken, zodat de afwijkingen in de informatie en de huidige energieblokkades waargenomen kunnen worden. De scan geeft tegelijkertijd aanbevelingen voor de benodigde NES behandeling om het lichaamsveld te helpen herstellen en weer op te bouwen

Op basis van meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek en meer dan een decennium aan klinische studies, levert de NES snelle, gedetailleerde en accurate analyse. Door gebruik te maken van de NES scan zijn we in staat om 150 (sub)systemen van het lichaamsveld te analyseren zoals Scan het lichaam in slechts enkele seconden voor een gedetailleerde analyse van de drie kritische factoren voor gezondheid: informatie, energie en biochemie.

NES behandeling met de MiHealth:

Een behandeling met de NES miHealth zorgt ervoor dat de energiestroom in het lichaam hersteld wordt. Het instrument doet dit primair door ultra-weak signals uit te zenden op frequenties die zijn afgestemd op specifieke delen van het lichaamsveld. Het doel is de energie van het lichaam weer maximaal te laten stromen. Het herstellen van de energiestroom is cruciaal om de weg vrij te maken voor de nieuwe en helende informatie, die het lichaam ondersteunt bij het ontwikkelen en trainen van nieuwe patronen voor gezondheid en welzijn.

NES behandeling met de infoceuticals

Corrigeer verstoringen in de informatie van het lichaam met onze reeks vloeibare remedies – met een imprint van gepatenteerde bio-informatie. Zij ondersteunen het lichaam met de informatie die het nodig heeft om weer optimaal te functioneren en gezond te zijn.

APS-Therapy – minder pijn, meer energie, versneld herstel

Wat is APS-Therapy?

APS staat voor Actie Potentiaal Stimulatie. APS therapy is een microstroom therapie die met behulp van het APS apparaat het lichaam stimulleert bij herstel, regeneratie en energie bevordering. De naam microstroom zegt het al, bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van een zeer lage stroom intensiteit

Het apparaat geeft een microstroom signaal af aan het lichaam om de lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken waardoor de celcommunicatie wordt verbeterd en lichaamsenergie wordt vrijgemaakt. Deze energie komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met factor 5 tot 8 wordt verhoogd. Deze extra energie wordt door het lichaam benut om cellen te laten herstellen. Bij verbruik van deze energie ontstaat de lichaamseigen pijnstiller adenosine voor extra pijnstilling. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd wat het herstel verder bevordert.

 

Voor wie is APS-Therapy?

APS kan verlichting en verbetering brengen bij vele zeer uiteenlopende klachten en ziekten zoals:

 • Aanhoudende pijnklachten
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn en migraine
 • Moeilijk herstel
 • Rusteloosheid
 • Concentratieproblemen
 • Blessures
 • Chronische ziektes zoals ME/CVS, MS, reuma, artrose, fibromyalgie, astma

Wat doet APS-Therapy:

 • Vermindering van pijn
 • Toename van energie
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Verbeteren van de doorbloeding
 • Uitbalanceren van neurohormonen
 • Verbeteren van de celcommunicatie

Hoe gaat APS-Therapy in zijn werk?

APS-Therapy wordt gegeven met een APS apparaat. Door middel van electroden wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam. Dit APS signaal is pijnloos, comfortabel en veilig voor het lichaam.

Op eigen kracht herstellen?

Voedingscoach Boxtel; Gewichtsbeheersing;